Slimme meter

Slimme meter

Veel energiemeters in Nederland zijn verouderd en niet klaar voor de digitale toekomst. Daarom worden alle huizen in Nederland door de netbeheerders stap voor stap voorzien van slimme meters.

De voordelen van

slimme energiemeters

Betrouwbaarder

Slimme meters zijn digitaal. De ijking ervan is precieser. Dat geeft accurate metingen over je energie- of waterverbruik.

Storingen op afstand beheren

Slimme meters kunnen met je beheerder communiceren. Veel storingen kunnen op afstand worden gevonden en opgelost. Zo ben je er optimaal van verzekerd dat de energie- of waterlevering in stand blijft.

Beter inzicht

Een slimme meter geeft actuele informatie over je verbruik. Beter inzicht leidt tot bewuster energieverbruik. Het voorkomt verrassingen op de jaarfactuur. Al met al prettig voor je portemonnee én het milieu.

Automatisch meterstanden doorgeven

Je hoeft niet meer zelf je meterstanden door te geven. Dat is wel zo makkelijk.

Heijmans komt bij jou thuis

Jouw netbeheerder of energieleverancier heeft Heijmans gevraagd om de nieuwe energiemeter(s) kosteloos bij je te plaatsen. De gekwalificeerde monteur controleert direct je energieaansluiting en pleegt onderhoud indien nodig. Je ontvangt altijd eerst een brief met een tijdstip waarop de Heijmans monteur langskomt. Komt dit voorstel niet uit, dan kun je de afspraak verzetten.

Afspraak maken